top of page

Verschil maken door het Goede Gesprek


Soms merk je dat je echt een goed gesprek voert! Een gesprek waarbij alles klopt. Er worden mooie vragen over en weer gesteld vanuit oprechte nieuwsgierigheid, er wordt echt geluisterd en de energie stroomt! We worden allemaal (zeker leidinggevenden en consultants) getraind om snel antwoorden te geven. En dat is dan ook iets wat we regelmatig doen, zonder aanvullende vragen te stellen. Herken je dat? Het antwoord wordt dan al vaak gegeven zonder dat je je zin hebt uitgesproken. De beste leiders die wij kennen zijn erg goed in het stellen van vragen. Vragen om verder te komen. Vaak wordt door hen een proces van bewustwording op gang gebracht waardoor zij mensen helpen om te leren. Een goed gesprek heeft een basis van goede vragen!

Bij onze incompany workshops komt het goede gesprek steevast aan de orde. Voor leidinggevenden en natuurlijk voor collega's onderling. Een goed gesprek maakt verschil in de samenwerking én in de dienstverlening. Omdat conclusies pas getrokken worden nadat de verschillende perspectieven, alle ervaring en alle kennis op tafel is gekomen. Vaak worden wij ingezet bij professionaliserings- en/of samenwerkingsvraagstukken en is er behoefte om elkaar meer en beter feedback te geven. Ook dat lukt beter als je thuis bent in het voeren van goede gesprekken.

Onderwerpen die daarbij steeds aan de orde komen:

- Hoe kun je leren vragen stellen, luisteren, doorvragen?

- Hoe kun je je echt inleven in wat de ander zegt of nodig heeft?

- De waarde van story telling, de verhalen bij het kampvuur

- Wat is er nodig om je eigen (voor)oordelen een beetje los te laten?

- Wat doe je als je het echt niet eens bent met elkaar?

- Hoe begeleid je een goed gesprek in een groepje?

- Hoe kun je een open sfeer creëren voor het gesprek?

en natuurlijk ...... hoe blijf je als ontvanger ontvankelijk en zo open mogelijk?

Mocht jij ook willen investeren in het voeren van goede gesprekken in jouw organisatie of jouw team dan horen we het graag!

Uitgelichte berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page