top of page

OVER ONS

Vitaal door Menselijk Kapitaal is opgericht door Mary Bouma en Astrid Mimmel.

In 2015 hebben wij vanuit een gezamenlijke passie het groeimodel van Vitaal door Menselijk Kapitaal ontwikkeld en besloten om intensiever samen te gaan werken.

 

Onze ervaring, ambitie en mogelijkheden maken dat we ons richten op lokale en provinciale overheden, (semi)overheidsinstellingen, het midden- en kleinbedrijf en de zakelijke dienstverlening.

 

Vitaal door Menselijk Kapitaal beschikt over een breed netwerk van verwante adviseurs, coaches en trainers. Samen met hen kunnen we grotere opdrachten realiseren of doorverwijzen naar gedreven experts.

"In de kern verbinden we. In de verschillen voegen we toe"

- Lao Tse

OVER MARY BOUMA
P6090107 (2).JPG

Mensen maken het verschil en kunnen het onmogelijke mogelijk  maken, als zij kunnen werken vanuit hun drijfveren, datgene waar ze voor gaan en staan en dit weten te verbinden aan de doelstelling van de organisatie.  Samen werken vanuit vertrouwen, interactie en betrokkenheid geeft chemie, zorgt voor plezier, duurzaam resultaat en draagt bij aan een vitale organisatie. Hier gaat Mary voor.

 

Mary is een veranderkundige en werkt als facilitator, leiderschapscoach of interimmanager bij organisatie-, team- en individuele ontwikkeling. Zij is een doelgerichte bouwer. De fascinatie van Mary is de vraag hoe het écht werkt. Wat nodig is voor de mens in de organisatie om verschil te maken en waarde toe te voegen voor de klant. Daarbij richt zij zich vooral op (persoonlijk)leiderschap, professionaliseren en de ‘onderstroom’ in organisaties. Mary’s kracht zit in het van buiten naar binnen denken, het aansluiten bij de behoeftes van de organisatie én het individu, het werken vanuit waardering én haar eigen gedrevenheid om de ambities waar te maken.

 

Mary heeft al geruime tijd haar eigen bedrijf (www.boumaimc.nl) en ruime ervaring als (interim)manager en adviseur op organisatie- dienstverlenings- en HR en lean vraagstukken. Haar opdrachten zijn vooral bij de lokale overheid, de nuts- en dienstensector.

Zij is Master of Change (MCM), Gecertificeerd Management Consultant (CMC) en Master NLP. Mary is bestuurslid van de OOA (Orde van Organisatiekundigen en – adviseurs), NMI mediator en gecertificeerd voor toepassing van Managementdrives@Mindsonar Metaprofielen analyse en de drijfveren- en teamcultuuranalyse van ME+U. Mary is level 4 Deep Democracy Facilitator.

 

Bel gerust voor meer informatie, of bezoek haar LinkedIn profiel.

OVER ASTRID MIMMEL
20210609_152137 (2).jpg

Eigenaarschap. Dat is waar het allemaal om draait. Een soort “heilige graal” waar zo veel mensen naar op zoek zijn. Astrid is gefascineerd door de manier waarop we het werk binnen bedrijven organiseren en hoe we samen werken. De context die we daarbij samen creëren maakt dat mensen hun natuurlijke eigenaarschap laten zien. 

 

Astrid is een verbindende, onderzoekende, facilitator die zich graag bezighoudt met het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, leidinggeven en teamontwikkeling. De balans tussen loslaten, vertrouwen en beheersen, sturen, boeit haar. Astrid haar kracht zit in het creëren van bewustwording en verbinding en het werken vanuit waardering. Ze doorgrondt situaties en verbindt ze met de opdracht door te vragen en dóór te vragen. Ze heeft een sterke radar voor congruentie; de samenhang tussen wat je zegt, voelt en doet. In het werken met groepen biedt ze vertrouwen en veiligheid.

 

Astrid is al geruime tijd zelfstandig organisatieadviseur. Daarvoor heeft ze diverse directiefuncties en HR-functies gehad in de industrie.

Astrid is opgeleid als bedrijfskundige (MBA, Rotterdam School of Management en IESE) en veranderkundige (MCM/CMC, SIOO). Ze is gecertificeerd voor toepassing van Values Analysis van het Barrett Values Centre en de drijfveren- en teamcultuuranalyse van ME+U en is getraind als facilitator door GBA (Gita Bellin and Associates). Astrid is level 4 Deep Democracy Facilitator.

Meer informatie kunt u vinden op haar LinkedIn profiel.

bottom of page