top of page

Strategie in de praktijk....

Zalig! Weer eens lekker bezig geweest met onze strategiesessie! Terugkijken op 2020 en de eerste stappen maken naar 2021. Wat is het toch verfrissend om de tools die we inzetten bij onze opdrachtgevers ook weer eens zelf te gebruiken. We koesteren wat er is, houden vast wat nog steeds waardevol is en nemen bewust afscheid nemen van datgene wat niet gebracht heeft wat we ervan hadden verwacht.


Hoe dat is? Gaaf, waardevol, trots, confronterend, stretchend, ongemak, lachen, darlings killen en zo samen weer groeien en ontwikkelen.


Een kijkje in de uitkomsten:

Onze ambitie is nog steeds hetzelfde. We genieten van losmaken, in beweging brengen en borgen van organisaties, teams en individuen. We steken graag al onze energie, kennis en ervaring in mensen en teams in hun kracht zetten, zodat er sterker, scherper en inspirerend samen-gewerkt wordt. Zo bouw je vitale organisaties.


Waar wij goed in zijn?

Wij zijn goed in het ontwikkelen van de ‘zachte kant’ van de organisatie zonder de harde kant uit het oog te verliezen. Daarbij hebben wij lol met elkaar en focussen wij ons steeds bewuster op de volgende vier elementen:

· Vertrouwen bouwen

· Vragen stellen

· Vastzittende patronen doorbreken

· Verantwoordelijkheid nemen.


Vertrouwen bouwen.

Wij creëren een sfeer van vertrouwen met ruimte voor ontwikkeling waardoor een organisatie, team, individu voelt dat er ruimte is voor ontwikkelen en leren van fouten.

En we ondersteunen teams om ook zelf aan vertrouwen te bouwen. Door te bouwen aan vertrouwen, te begrijpen hoe vertrouwen werkt, hoe je niet blind maar slim vertrouwt, creëer je een solide fundament en voeg je iets mooi toe. Hier hebben wij inmiddels veel ervaring mee.


Vragen stellen.

Wat ons opvalt is dat we zo snel in de meningen en oordelen zitten. De kracht van een goede vraag is enorm. Daarom gaan wij voor het meer en beter inzetten van vurige vragen. We hebben inmiddels de ervaring dat onze workshops mensen goed helpen om dit ook te gaan doen. Dat inspireert hen en ook ons!


Vastzittende patronen doorbreken.

Ontzettend leuk om bezig te zijn met groepen en organisaties uit de groef te krijgen. Patronen herkennen, de kracht ervan zien, maar ze ook loslaten als ze een blokkade vormen voor ontwikkeling, dat is de kern van het doorbreken van vastzittende patronen. Wij dragen graag bij aan het “door-breken”.


Verantwoordelijkheid nemen

Groeien in eigenaarschap. Zowel op individueel niveau als op groepsniveau. Onze Kr8 van eigenaarschap module helpt mensen als individu om bewust te worden van hun mogelijkheden, en ondersteunt ze met het oppakken van eigenaarschap als individu. Teamleden leren om elkaar te ondersteunen, zodat iedereen zijn verantwoordelijkheid kan nemen bij het creëren van eigenaarschap.


Meer zichtbaarheid en naar buiten treden.

Natuurlijk hebben we ook verbeterpunten. De belangrijkste, waar we direct mee aan de slag kunnen gaan, is onze zichtbaarheid en focus op onze pareltjes.


Meer naar buiten treden, zichtbaar zijn, onze kracht laten zien en verhalen vertellen zodat anderen, huidige en mogelijk toekomstige opdrachtgevers hun voordeel hier mee kunnen doen. En daar zijn we al mee begonnen, onder andere met deze blog!!!コメント


Uitgelichte berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page