top of page

Psychologische veiligheid, dé basis voor beweging! Kom je ook?

Uitnodiging inspiratiesessie Psychologische Veiligheid

Op 1 juni en 6 juni 2023 organiseren wij inspiratiesessies voor volgers van Vitaal door Menselijk Kapitaal. Op 1 juni in Zandvoort en op 6 juni in Heeze. Met veel plezier nodigen wij je hiervoor uit, dus pak het stuur en creëer een vrije werkomgeving!


Waarom doen wij dat?

Gewoon omdat het leuk is én wij dit jaar 7 jaar bestaan en dat willen vieren.


Waarom psychologische veiligheid?

Wij werken veel met teams. Regelmatig zien wij dat er factoren of dynamieken, zijn waardoor mensen zich inhouden, zich niet helemaal geven. Dan gaat het bij ons kriebelen: wat kunnen we doen om dit te veranderen? In onze workshops geven we veel aandacht aan openheid, verschillen benutten en (zelf)vertrouwen. Door de inspiratiesessie willen we onze omgeving inspireren om het stuur te pakken om een vrije werkomgeving te creëren. Met behulp van onze kennis en inzichten over psychologische veiligheid: één van de meest cruciale factoren om succesvol samen te werken in teams.


Wat is Psychologische veiligheid?

Psychologische veiligheid gaat over het creëren van een sfeer en omgeving waarin iedereen zich durft uit te spreken. Dat kan over de samenwerking gaan, maar ook over het vak en de inhoud. Men durft zijn nek uit te steken, nieuwe dingen te proberen, risico's te nemen en zich te 'stretchen'.

Er is geen schijnharmonie. Verschillen worden zichtbaar zonder dat dit een conflict wordt. Met respect voor elkaar en voor elkaars grens. In een psychologisch veilige omgeving voelen individuen zich op hun gemak om risico’s te nemen, hun ideeën en meningen te delen en zich kwetsbaar op te stellen naar anderen.


Wat levert dit op?

Helderheid, duidelijkheid, oprechtheid, openheid. Vertrouwen in elkaar, erop vertrouwen dat datgene wat je ziet en hoort de werkelijkheid is, geen andere berichten bij het koffiezetapparaat. Minder gedoe van (ver)oordelen en conflicten. Dit scheelt veel tijd en frustratie waardoor er prettiger wordt samengewerkt, met meer vernieuwing, creativiteit en betere resultaten tot gevolg.


Praktische informatie

Op 1 juni in Zandvoort, bij Strandpaviljoen Plazand, Strandpaviljoen 17

2042 TV, Zandvoort.

Op 6 juni in Heeze, bij het Dorpshuis 't Perron, Schoolstraat 48, 5591 HM Heeze


Programma:

Inloop om 14.00 uur. Programma van 14.30 uur- 17.00 uur.

Na afloop is er gelegenheid onder het genot van een hapje en drankje om bij te praten.


Aanmelden:

We zouden het leuk vinden om je op een van deze middagen te ontmoeten.

Aanmelden vóór 15 mei via info@vitaaldoormenselijkkapitaal.nl of via onze website.


Comments


Uitgelichte berichten
Archief
Zoeken op tags
bottom of page